Stiluri Scrima Japoneza

Scrima Japoneza

scrima_japoneza


Chanbara ... Jocul suprem de "Şah Fizic" este pentru toată lumea. Cuţite, săbii scurte, sabii lung, suliţe totul la o viteză orbitoare. În câteva respiraţii scurte poti experimenta realitatea de lupt full-contact.
Scima japoneza se adreseaza absolut tuturor categoriilor de varsta, pentru copii fiind o arta martiala fantastic de placuta.

Scrima Japoneza ::Imagini surprinse la competitiile de Chanbara Scrima Japoneza :: Imagini surprinse la competitiile de Chanbara Scrima Japoneza :: Imagini surprinse la competitiile de Chanbara

Fondat cu aproape 40 de ani in urma (1971) de catre Maestrul Tetsundo Tanabe, CHANBARA (scrima japoneza) este un sport-arta martiala dezvoltat in Japonia ca un mijloc de a practica in mod eficient lupta cu sabia si diverse alte arme. Initial, stilul a purtat denumirea "Goshindo" dar apoi a fost poreclit Chanbara in urma popularitatii dobandite. (chanbara = sunetul scos de armele ce se lovesc > interj. japoneza "chan", "ba", "ra").

Scopul acestor forme moderne de arme si sabii in Scrima Japoneza este de a asigura protectia pentru sportivi, in acelasi timp acestia invatand autoaparare prin metode "free-style" care utilizeaza tehnicile traditionale ale samuraiului modern. Chanbara utilizeaza in mare parte principiile de baza si terminologia folosita in Kendo sau Iaido, incluzand numele de sabii japoneze: kodachi, choken, bo, jo, yari, tanto, iar in timpul luptei sportivilor le este permisa chiar folosirea a doua sabii (una scurta si una lunga), scut-sabie si multe alte forme competitionale atractive si dinamice. Sportivul isi va proteja capul cu o casca rezistenta cu vizor transparent pentru protectia ochilor si optional manusi subtiri.

Incepand cu anul 1998 acest sport a inceput sa se dezvolte si in afara granitelor Japoniei, prima tara care a introdus Sport Chanbara in Europa fiind Franta. Astazi, dojo-uri certificate Chanbara pot fi gasite pe intreaga planeta, copii si adulti participand deopotriva la educatie, lupta si competitii nationale si internationale de inalt nivel. Maestrul fondator Tetsundo Tanabe (10 Dan) este inca un membru foarte activ al comisiilor de arbitraj si instruire, fiind si fondatorul ISCA (International Sports Chanbara Association). Incepand din anul 1995 ISCA este membra a Federatiei Sporturilor Recreative din Japonia, organizatie guvernamentala patronata de Majestatea Sa Imperiala Printesa Mikasonomiya. Sloganul federatiei mondiale a fost ales "Armonia Intregii Lumi", armonie prin pace si buna-intelegere.

Anunt Important!

Direcţionează 2% pentru Clubul Sportiv Dacia Martial Arts din Ploieşti. Copiii au nevoie de banii pe care altfel i-ai da statului

 

Citeşte mai departe...
Psiholog Bun